Интересноновини

Как винаги да изглеждаме стилни?

Стилът и красотата съвсем не са едно и също нещо. Има красиви жени с голям бюджет и скъпи рокли, които обаче не притежават стил. И обратното…

Ето как винаги да изглеждате стилни, защото тъкмо това е важното, а и по-трудно постижимото.

Не купувайте нещо само за един повод

Всички сме виновни за това. Сватба, коледно парти, среща в петък вечер… Отиването на вълнуващо място означава, че неизбежно имаме чувството, че се нуждаем от нещо специално – и следователно от нещо ново – за носене. Въпреки това не си струва постоянно да купуваме неща само за един повод.

Вместо да купувате нещо конкретно за определени събития, опитайте се да имате няколко дребни артикула в гардероба си, които са по-гъвкави и подходящи за всякакви поводи. Такива можете да намерите тук: https://gang.bg/products/damski-drehi/rokli.

Ако се спрете на нещо по-изчистено и по-класическо, а не на тенденциите, ще можете да го носите отново и отново. 

Разделете се с всичко, което не ви става

Едва ли е необичайно да се придържате към дрехи, които вече не ви пасват, с надеждата, че някой ден отново ще ви стават. Също така не е необичайно да купите нещо с твърде малък размер като стимул за отслабване или защото е в разпродажба и не са останали артикули с обичайния ви размер. Въпреки това, задържането на тези предмети – които не можете да носите физически – е едно от най-лошите неща, които можете да направите, ако се опитвате да намалите размера на гардероба си. 

Бъдете реалисти и честни със себе си.

Никога не купувайте и не пазете нещо, което не ви отива

Освен че държат на неща, които не пасват, много от нас пазят и дрехи, които не им подхождат. Често сме купували нещо по прищявка, защото е много модерно или защото сме виждали някой друг да го носи и сме си мислели, че ще изглежда невероятно на нас.

Ако дадено облекло не ви кара да се чувствате уверени и комфортно, то няма място в живота ви, съветват още от Gang.

Не купувайте нещо, само защото това е добра сделка

Лесно е да бъдете спечелени с голяма отстъпка, а и наистина трябва да се възползвате максимално от огромните отстъпки, особено когато става въпрос за артикули от инвестиционни дизайнери – но само ако тази дреха е нещо удивително, което просто наистина трябва да добавите към арсенала си. Никога не купувайте продукт, само защото е страхотна сделка. 

Колкото и достъпна да е цената за една дреха, ако никога не я носите, това е пълна и излишна загуба на пари.

Когато купувате нещо ново, отървете се от нещо старо

Отличен начин да поддържате гардероба си в разумен мащаб е да възприемете следната политика: всеки път, когато добавите нещо ново, изхвърлете нещо старо и го продайте или дарете за благотворителност.

Никога няма да купите нещо, освен ако не го харесвате наистина много, знаейки, че ще трябва да загубите друго нещо специално от гардероба си.

Разменяйте дрехи с най-стилните си приятелки

Един чудесен начин да поддържате гардероба си свеж е да разменяте дрехи с приятелки. Това е чудесен начин да имате вълнуващ арсенал, без да харчите пари или да нанасяте допълнителни щети на околната среда.

Не прекалявайте с екстравагантното

Често затъваме в коловози и чувстваме, че мразим всичко в гардеробите си и няма какво да облечем. Когато това се случи, тръгваме на голямо пазаруване и в крайна сметка харчим огромни суми за точно тези ръководени от тенденцията артикули, които в крайна сметка седят в гардеробите ни завинаги, без да се носят. 

Не позволявайте да се стигне до този момент. Вместо това следете целогодишно за дрехи, които обичате, и отбелязвайте кои са нещата, които ви липсват. Така ще пазарувате осъзнато и информирано!

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »