Интересноновини

Как да отворите фризьорски салон от нулата. Как да организирате данъчно и счетоводно обслужване – онлайн счетоводител!?

Фризьорският салон е обещаващ вид бизнес за предприемчиви хора. Търсенето на фризьорски услуги е постоянно високо, а процесът на формиране на пазар за услуги за подстригване и боядисване все още далеч не е напълно оформен. Какво трябва да се направи, за да започнете този бизнес от нулата – за това е нашата статия.

 

Съдържание:

 

  1. Кой може да отвори фризьорски салон
  2. Разлика между фризьорски салон и салон за красота
  3. Първи стъпки при отваряне на фризьорски салон
  4. Счетоводно и данъчно обслужване на фризьорски салон – онлайн счетоводство

 

Кой може да отвори фризьорски салон

 

Откриването на фризьорски салон изисква решаване на специфични организационни въпроси, но това не означава, че само фризьорите могат да започнат този бизнес. Ще ви кажем как да отворите фризьорски салон от нулата за всеки предприемач без специално образование. Основното нещо, което трябва да направите, е да се справите с проблема систематично и да изпълните необходимите условия стъпка по стъпка.

 

Разлика между фризьорски салон и салон за красота

 

Но първо, нека се справим с един проблем. Понякога хората бъркат фризьорските салони със салоните за красота. Заведенията имат много общо, но далеч не са едно и също. Няма разлики в разрешителните документи и организационните въпроси, но наборът от услуги варира значително. В салоните за красота услугата е комплексна и включва не само подстригване, но и грижа за тялото и ноктите.

За да отворите салон за красота, ще ви трябва голямо помещение с голям брой стаи, както и специалисти в различни области на дейност – маникюр, педикюр и др. Успешният салон за красота носи повече бизнес печалби, но в същото време изисква по-голямо участие на собственика в процеса на управление. Трябва да решавате много повече текущи проблеми в сравнение с обикновен фризьор.

 

Първи стъпки при отваряне на фризьорски салон

 

Първо трябва да вземете решение за вашата целева аудитория. Нивото на изискванията за обслужване зависи от това. Можете да създадете универсален фризьорски салон, но той няма да отговаря на всички клиенти. Важно е да се съсредоточите върху избраната категория – да разберете нуждите и желанията на посетителите на заведението. И те зависят от финансовото състояние, социалния статус, предпочитанията и възрастовите характеристики на клиентите.

Някои фризьорски салони са популярни заради удобното си местоположение, докато други са атрактивни заради ниските си цени. Трети – професионализма на майсторите. Последният фактор не зависи от местоположението на заведението, а клиентите поръчват висококачествени услуги по предварителна уговорка и съответно са готови да плащат по-високи цени.

Ако вече има професионалисти с изградена клиентска база, ние се фокусираме върху по-високо ниво на обслужване и цени. Ще са необходими повече разходи за декорация и оборудване на залата. По-нисък ценови сегмент ще изисква по-малко инвестиции в помещенията и декорацията на залата.

 

Счетоводно и данъчно обслужване на фризьорски салон – онлайн счетоводство

 

След като сте изяснили всичко по-горе написано е време да потърсите съдействие от счетоводна къща /кантора/, защото следващите стъпки изискват професионално отношение за да нямате проблеми с данъчното законодателство. Все по масово се предлага онлайн счетоводство, което най-общо казано е без физически офис. Онлайн счетоводителя работи изцяло онлайн  като обмена на документи става чрез съвременните форми на комуникации, телефонни разговори и куриерски фирми. Реалните срещи са само, ако възникнат неотложна нужда от това – ревизии и представителство пред държавни и общински органи. Онлайн счетоводството за фризьорски и козметични услуги е много практичен избор, който пести много време и ненужни ангажименти.

„Стоеви Консулт“ ООД предоставят качествено счетоводно обслужване за фризьорски салони. С дългогодишният си опит техните служители ще задоволят и най-капризните нужди и желания. За повече информация посетете техния Уеб сайт – schetovodniuslugi.bg.

 

 

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »