Интересноновини

RANGE ROVER VELAR: СЪЗДАДЕН ДА БЪДЕ ЖЕЛАН

  • Модерен лукс: Впечатляващо, изчистено, обрано присъствие, сега още по-изтънчено с мощни нови пикселизирани LED предни фарове, ултимативен дизайн на предната решетка и уникална по рода си долна задна броня
  • Внушаващи сдържаност елементи: Задните светлини съдържат суперчервени светодиоди за прецизно изработена графика на подписа с анимирани поредици при стартиране и гасене на двигателя
  • Изтънчено развитие: Най-новата информационно-развлекателна система Pivi Pro  съдържа по-голям, извит стъклен сензорен екран, хармонично интегриран в дръзкия, елегантен интериор за по-малко отражения и по-лесен контрол
  • Подбран разкош: Autobiography подсилва гените на Range Rover с подбрани спецификации, включително елементи в цвят Satin Burnished Copper 
  • Устойчивост: Вълнени смесени тъкани KvadratTM и алтернативи без наличие на кожа постигат култивирана изтънченост, съчетавайки модерна естетика с подобрена тактилност

 

Range Rover Velar е създаден да бъде желан с впечатляващо, изчистено, обрано присъствие, допълнително подсилено от изящни екстериорни и интериорни детайли. Неговият визуално редуктивен дизайн е чист израз на съвременните гени на Range Rover, с характерна мрежа на решетката, супертънки пикселизирани LED предни фарове и тъмни детайли. Тази философия внася модернистична семплост и в купето, въплътена в елегантния 11,4-инчов извит стъклен екран на системата Pivi Pro.

Проф. Гери Макгавърн, Главен творчески директор, JLR, споделя: „Range Rover Velar е безупречен пример за нашата модернистична дизайнерска философия – изчистен, модерен и завладяващо привлекателен. С перфектно оптимизирани пропорции, Range Rover Velar въплъщава вродена изтънченост с дръзка елегантност и впечатляващо присъствие, което е истински уникално.“

Клиентите могат да избират между нива на оборудване S, Dynamic SE, Dynamic HSE и Autobiography. Автомобилите Dynamic изпъкват допълнително с елементи в цвят Satin Burnished Copper, докато Autobiography подсилват гените на Range Rover с ексклузивен преден капак и надпис на задната врата в цвят Satin Burnished Copper, както и с 22-инчови алуминиеви джанти с покритие в цвят Gloss Dark Grey с контрастиращ ефект „диамант“.

Вътре Autobiography се отличава с тапицерия от кожа Windsor с облицовка на тавана от велур, фурнири Shadow Grey Ash, предни седалки с подгряване и охлаждане и функция масаж и модерната аудиосистема MeridianTM 3D Surround.

Предлагат се общо девет цвята за екстериора: Fuji White, Metallic Santorini Black, Hakuba Silver, Ostuni Pearl White и Arroios Grey плюс Metallic Varesine Blue, а Carpathian Grey, Charente Grey и Zadar Grey допълват избора от първокласни металически нюанси.

Интригуващ дизайн

„Плаващият“ покрив и изравнените с купето, изваждащи се дръжки на вратите отправят ясни препратки към родословието му, докато междуосието от 2874 мм допринася за изключително просторен интериор и багажното отделение, което предлага впечатляващите до 748 литра пространство. Непрекъснатата средна линия и острият ъгъл на стъклата балансират формалната елегантност със стабилна динамична стойка.

Range Rover Velar първи демонстрира философията на Range Rover за редуктивния дизайн, докато неговата тънка предна решетка и авангардните  пикселизирани LED предни фарове с ювелирния ефект на знаковите дневни светлини  постигат единен външен вид на цялото семейство. Най-мощните предни фарове са стандартно оборудване за моделите Dynamic HSE и Autobiography и оптимизират видимостта с адаптивни дълги светлини и динамично осветяване в завой.

Скосеният ъгъл на предното стъкло се влива в характерния „плаващ“ покрив, който може да бъде поръчан в цвета на купето или в цвят Narvik Black. Опциите за фиксиран и плъзгащ се панорамен покрив подчертават изключителния интериор на Range Rover Velar, като позволяват на естествената светлина да изпълни купето.

Мощният заден надвес осигурява баланс и подчертава внушителната му дължина. Изявеното повдигане допринася за атлетичната осанка, докато внимателно профилираната задна броня подсилва пропорциите и съдържа скрити ауспуси за изчистен и елегантен външен вид.

Задните LED светлини отразяват изтънчеността на предните с грабваща окото 3D визия и суперчервено осветяване. Те са допълнени с високо разположена стоп светлина по цялата дължина. Невидима, докато не бъде осветена и с прозрачни лещи, тя използва световодна технология с интегрирана микрооптика за плавна, хомогенна светлина.

Силният фокус върху изчистените линии намира проявление в изравнените с купето, изваждащи се дръжки на вратите, превърнали се в присъщ елемент от ДНК-то на Range Rover. Дръжките, които имат деликатно LED осветление, бързо се изтеглят, когато вратите са отключени чрез ключа или чрез натискане на дискретен бутон в дръжката. Те се прибират плавно, когато автомобилът е заключен и при скорост над 8 км/ч, като намаляват въздушното съпротивление и осигуряват ненарушени странични части на купето.

Елегантен интериор

Изтънченото излъчване продължава и вътре с непринудена елегантност и модерна визия, които олицетворяват характера на Range Rover Velar. Изящна изработка и фини материали присъстват в елегантния инструментален панел и централната конзола.

Архитектурата на инструменталния панел е подчертана от най-новата разработка на информационно-развлекателната система Pivi Pro на Range Rover, която формира централната част на интериора. Единичният 11,4-инчов извит стъклен екран е леснодостъпен, разположен високо  в центъра на таблото, за да сведе до минимум необходимостта на водача да сваля поглед от пътя.

Извитият сензорен екран на Pivi Pro работи в хармония с останалата част от купето за по-изчистен външен вид чрез интегриране на скрито място за съхранение на дребни предмети – включително специално пространство за безжично зареждане на устройства, което гарантира, че смартфоните не се виждат. Усещането за безпроблемна интеграция се подсилва от Head-up дисплей с изобилие от функции и 12,3-инчов интерактивен дисплей за водача, които се комбинират, за да намалят разсейването и да предоставят важна информация на водача.

Всички функции на автомобила се управляват чрез интерфейса на сензорния екран, с нова структура на менюто и интуитивни вертикални странични ленти на екрана, чрез които често регулираните настройки са винаги достъпни. Изживяването се подсилва от Pre-Drive панел, който се проявява като личен консиерж, позволявайки на водачите да конфигурират и бързо да получат достъп до настройките за избор на ключови функции в началото на всяко пътуване.

Дизайнът на седалките на Velar допълнително допринася за лукса в салона, като предлага до 20-посочно регулиране с функции за подгряване, охлаждане и масаж. Това е в хармония с V-образната графика на вратите и наклона на централната конзола, която насочва погледа към пътя напред. Опциите за фиксиран или плъзгащ се панорамен покрив озаряват и усилват усещането за пространство вътре.

Прецизно оптимизирани по отношение на теглото и проектирани да освободят допълнително вътрешно пространство, седалките са внимателно оформени за по-лесно влизане, а електроуправляемият наклон и подгряването на задните седалки гарантират, че всички пътници ще изпитат комфорта на Range Rover. Четирозоновата климатична система предлага персонализирани температурни зони, докато наличието на най-новата технология за пречистване на въздуха в купето  Cabin Air Purification Plus допринася за най-добро изживяване при пътуване.

Автентични материали

Най-фини материали подчертават луксозния статус на Range Rover Velar и допринасят за спокойствието, осигурено от интериора, с визуално изискан дизайн, позволяващ най-отпускащото и обгръщащо изживяване в салона.

JLR с гордост изтъкват: „Range Rover Velar е пионерът на нашата философия за редуктивен дизайн както и лидерът на нашата стратегия за устойчивост. Интегрирана архитектура и изящни детайли, от извития стъклен сензорен екран до най-новите разработки на материали и задълбочаване на съществуващите сътрудничества – включително вълнените смесени текстили KvadratTM, UltrafabricsTM PU, бижута Moonlight Chrome и нашите перфорирани елементи с мотив Herringbone – всички демонстрират ДНК-то на Range Rover. Ексклузивни цветови решения и избор на амбиентно осветление предлагат на нашите клиенти истински персонализирано интериорно пространство.“

Range Rover Velar продължава да предлага опция за интериора без наличие на кожа – нещо, което направи за пръв път при лансирането през 2018 г. с нови дизайни и материали на седалките. Опцията без наличие на кожа комбинира вълна от датските текстилни експерти KvadratTM с полиуретанови текстилни вложки UltrafabricsTM, съдържащи нов мотив на перфорация Diamond Herringbone. Вдъхновени от шиенето по поръчка, смесените вълнени тъкани KvadratTM са 58% по-леки от кожата и осигуряват модерен външен вид и подобрено тактилно усещане за съвременен прочит на традиционния лукс на Range Rover.  

Иновативният текстил е подложен на щателни вътрешни изпитвания за издръжливост в лабораторията за тестване на материали на Range Rover, за да е сигурно, че ще предоставя характерната осезаемост през целия експлоатационен живот на автомобила. Текстилът е преминал през 60 000 цикъла на абразивно износване – еквивалент на 10 години употреба – заедно с UV изпитвания, симулиращи три години излагане на силна слънчева светлина, в рамките само на един месец.

Полиуретановият текстил също се произвежда по-отговорно, като 99 процента от разтворителите се улавят отново и се рециклират в производствения процес. Отпадъчните води също се събират и използват повторно. Този подход се проявява навсякъде в купето. Стелките, произведени от найлон Econyl, който използва рециклирано съдържание от изхвърлени риболовни мрежи, както и потребителски и промишлени отпадъци, постигат 90 процента по-ниски емисии по време на производство в сравнение с материалите, произведени единствено от нефт.

Нашата опция за тапицерия на седалките KvadratTM е завършена в цвят абанос и е налична за Velar Dynamic HSE и Autobiography. Тя съдържа характерен модел на перфорация Diamond Herringbone, който присъства и върху кожа Windsor. Материята KvadratTM има уникални охлаждащи и затоплящи свойства и се простира до подлакътниците и вратите, усилвайки луксозното тактилно усещане. Декоративните релефни линии на опциите за тапицерия на седалките без съдържание на кожа подчертават щателното внимание към детайла, докато мотивът на перфорацията е допълнен от нова мрежа на високоговорителите, осигуряваща елегантен, единен външен вид.

Също като екстериора интериорът на Velar се предлага с разнообразие от различни цветове на покритията. Налични са Cloud, Caraway, Raven Blue, Deep Garnet и Ebony, плюс четири двуцветни опции. Кожата Taurus в цвят Raven е запазена за моделите S и Dynamic SE, докато Deep Garnet и Caraway се предлагат ексклузивно за моделите Dynamic HSE и Autobiography с кожа Windsor. Изборът на Ebony и Cloud е наличен за цялата гама.

Разнообразните цветови решения за луксозните седалки се допълват от подбран избор на декоративни елементи. Интериорът на Velar е усъвършенстван от опцията за  елементи Moonlight Chrome на волана, кантовете на централната конзола и детайлите на вентилационнити отвори, подчертани от луксозни покрития – включително технически светъл или тъмен анодизиран алуминий или тактилен дървен фурнир Shadow Grey Ash.

Амбиентното LED осветление хвърля мека светлина над интериора, като деликатно подчертава силните архитектурни линии и автентични материали за успокояваща атмосфера. Програмируемото осветление в купето се предлага като опция с избор от 30 различни цвята с предварително зададени теми и топла, приветлива бяла светлина при влизане и излизане.

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »