новиниСъбития

Писта „Стената“ в Пампорово е готова за Световната купа


Писта „Стената“ на която ще се проведат двата старта за Световната купа по сноуборд за мъже и жени на Пампорово (20-21 януари) е готова на 100%. Това съобщи директорът на СК Виктор Гичев, който подготвяше трасето съобразно всички изисквания на ФИС.

Финалната зона на „Студенец“ също е завършена. Организатори на мащабното събитие са БФСки и „Пампорово“ АД.

В четвъртък и петък на тренировъчната писта в Пампорово ще се проведат и официалните тренировки.

Първа за стартовете в родопския курорт пристигна трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка. За чехкинята това ще са първи състезания за Световната купа по сноуборд този сезон. До сега тя караше само в скоростните дисциплини на алпийските ски за СК.

В родното си Чепеларе вече е и единственият българин носител на Световната купа на ФИС Радослав Янков. Той се прибра сутринта от Бад Гащайн, където снощи зае осмо място в старта за СК в дисциплината паралелен слалом.  

„На четвъртфинала в Бад Гащайн рискувах максимално, но допуснах грешка и не успях да продължа напред. Вече съм си в България и се вълнувам се, че ще карам пред родна публика и то в първите стартове за Световната купа в Пампорово. Знам, че пистата е подготвена по перфектен начин и ще задоволи очакванията на всички. Надявам се да старта два много хубави старта, както за състезателите така и за публиката. Призовавам всички, които имат възможност да се дойдат събота и неделя в Пампорово и да подкрепят българските състезатели“, коментира при прибирането си от Австрия Радослав Янков.

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »