Музикановини

Валентин Велчев с концерт до къща от книги

Готви миш-маш с кмета на Челопек, дариха го с кукер

До къща, построена само от книги, изнесе концерт певецът Валентин Велчев във врачанското село Челопек. Уникалната постройка се намира в двора на местното читалище „Огнище 1930“ и там през уикенда се проведе Фестивал на книгата, добрините и традициите, чийто специален гост бе Лауреатът на Пирин Фолк. Събитието е подкрепено от Община Враца и Общинския фонд „Култура“ под мотото „Да съхраним и популяризираме културното богатство на с. Челопек“.

Преди да излезе на сцената, носителят на наградите „Певец на годината 2021“ и „Албум на годината 2023“ се включи в приготвянето на миш-маш заедно с кмета на Челопек Тихомир Тошев, а после получи поздравления лично и от кмета на Враца Калин Каменов. Валентин Велчев откри рецитала си с превърналата се в химн на Северозапада песен на Грета Ганчева „От Враца до Дунава“, а после продължи и с останалите композиции от дебютния си проект „Аз съм Валентин“. Повече от час любимецът люля мегдана на селото в хороводните си ритми, като повечето присъстващи не се пускаха от хорото на хитовете „Аз съм Валентин“, „Благословен“, „На нож“, „Пирински орли“, „Наздраве“, „Сватове“, „Татковина“, „Ванга“, а за финал изпълни на бис отново „От Враца до Дунава“.
След концерта Валентин Велчев раздаде автографи на най-запалените си почитателки върху новия си календар за 2024 г., а кметът заедно с дамите от читалището и сдружение „Книгини“ го изненадаха с подаръци – ръчно изработена статуетка на кукер и копие от книгата на Цветана Евгениева „Челопек – природният олтар“ за историята на обявеното за първото село на книгата.

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »