Музикановини

Роксана през сълзи: Ромите ме обичат безрезервно! Знам че моята музика е в сърцето на всеки един от тях!

Преди броени часове се състоя събитието „Кралете на ромската музика“, на което Джамбо Агушев и Роксана бяха отличени с титлите крал и кралица на ромите.

Наш репортер потърси Роксана за коментар относно престижното отличие и ето какво сподели тя през сълзи от вълнение и радост.

„Преди десет години, получих наградата откритие на десетилетието на голям концерт в Зала 1 на НДК. Днес, заради пандемията, в по-тесен кръг, но не по-малко пищно, достойно и важно беше събитието, фестивалът „Кралете на Ромската Музика“, организиран отново от Министерство на Културата по случай 50 годишнината от обявяването на 8-ми април за Световен Ден на Ромите. Въобще не съм очаквала тази чест и висока оценка за моята музика и личност. Аз неразделям феновете си ,но е факт, че за ромите съм много специална . Те ме обичат безрезервно и знам, че моята музика е в сърцето на всеки един от тях. Една от причините мен да ме има е тяхната любов и подкрепа.

Софи Маринова, живата легенда на ромската музика – певицата с непобедим глас, моя идол от дете, беше първата, която ме поздрави за наградата и ми се зарадва от сърце . Тя е минала този път, който минавам аз сега и е изписала със златни букви името си високо горе и завинаги . Тя познава това чувство, защото го е изживява и знае най добре каква буря от красиви емоции е в душата на един изпълнител в такъв момент. Тя е преди всичко голям човек, много добронамерен и позитивен . Тя носи щастието със себе си , защото тя е цялата музика и аз я обичам страшно много.

Веднага след това, певицата бе на живо в социалната мрежа Facebook и сподели радостта си с многобройните си почитатели от България и Сърбия.

https://fb.watch/5qcxbdSEy1/

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »