новиниФинанси

Revolut подсилва крипто предложението на суперприложението с добавянето на 22 нови токена

  • През 2021 г. броят на наличните криптовалути в приложението Revolut вече е умножен по x6, от 10 налични токена в началото на годината до 60 криптовалути в края на годината
  • През 2022 г. броят на криптовалутите, налични в приложението Revolut, беше разширен с допълнителни 22 токена, в колекция, наброяваща над 80 токена

Лондон, 3 август 2022 г. – Revolut, финансовото суперприложение с 20 милиона клиенти по целия свят, днес обяви още един тласък към инвестиционното предложение на платформата с пускането на 22 нови крипто токена. Crypto предложението на Revolut достига 80+ криптовалути, поддържани в приложението с тези нови допълнения, което представлява ръст от x8 пъти в сравнение с началото на 2021 г.

Новата криптовалута, обявена днес, е достъпна за клиенти в Обединеното кралство и ЕИП, включва Metaverse токена APE, два DeFi токена: REQ, ETC и солидна колекция от други токени, включително CLV, FORTH, AVAX, SAND, GALA, AXS, JASMY , ENS, DASH, FLOW, IMX, CRO, IDEX, REN, SPELL, PERP, BICO, COTI, MLN.

„Това е още една голяма година на крипто и ние дадохме голям тласък на нашето предложение, като същевременно дадохме възможност на хората да поемат повече контрол върху финансите си и им дадохме безопасен достъп до нови инструменти и услуги, изграждани в крипто пространството“ – каза Емил Урманшин, крипто генерален мениджър в Revolut.

Revolut предлага широка гама от финансови продукти чрез своето финансово суперприложение, а крипто е все по-популярна функция. Има няколко начина да купувате и продавате крипто в Revolut: клиентите могат да настроят стоп или лимитирана поръчка, така че да не се налага да измерват времето на пазара, или да използват функцията за повтаряща се покупка, за да осреднят волатилността. Клиентите могат също така да закръглят ресто по време на ежедневното си пазаруване и да ги оставят настрана в криптовалута по свой избор.

Всички крипто токени са достъпни за клиенти във всички планове, а стандартните клиенти могат да актуализират до платени планове, за да намалят комисионните, ако се интересуват. Клиентите могат да инвестират в крипто жетони от €1. За клиентите в план Metal в Обединеното кралство Revolut пусна бета програма за теглене на BTC. Revolut проучва начини за въвеждане на крипто тегления в Европа, за да позволи на клиентите да изпращат своите токени от Revolut към външни портфейли и борси.

Revolut напомня на своите клиенти, че криптовалутите не са регулирани и не са защитени от схеми за компенсиране на инвеститорите. Крипто токените са променливи активи и цените могат да се променят бързо. Стойността на криптовалутата може да спадне, както и да се повиши, много бързо и търговията може да подлежи на данъчно облагане. Въпреки че Revolut вярва в разширяването на достъпа до крипто, това може да не е подходящо за всеки, така че компанията насърчава своите клиенти да проучат различните криптовалути и рисковете и възможностите, преди да купят или продадат. Клиентите трябва да прегледат независими източници и да научат разликите между токените, както и да вземат предвид личните си обстоятелства, когато купуват или продават крипто. Капиталът е в риск.

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »