Личностиновини

Генчо Керезов е избран за заместник кмет на годината на България

Заместник кметът по дигитализация, иновации и икономическо развитие на Столична община Генчо Керезов беше отличен с престижната награда „Заместник кмет на годината“. Отличието беше връчено в Старосел на галацеремония в границите на конференцията „ Дигитална промяна, киберсигурност и локално развиване “, проведена от Асоциацията на българските градове и райони и Фондация „ Конрад Аденауер “. Керезов бе отличен сред всички заместник кметове на големи градове в страната.

Над 100 души, представители на локалните управляващи, общинските, регионалните администрации в България, общинските препоръки и сътрудници на Асоциацията участваха в събитието, което се организира в рамките на два дни – 14 и 15 юли (четвъртък и петък). Основният модел  на журито за установяване на призьорите в годишните награди на АБГР са осъществените общински планове с ясни и устойчиви резултати.

Годишните национални награди на Асоциацията са в 23 категории и отличават  30 общини. Освен за сполучливо ръководство, общините бяха отличавани за осъществените вложения в възстановяване на градската среда, инфраструктурата, ръководството на културното завещание, образованието, младежката активност, спорта и други.

Журито отличи и кмета на Панчарево Николай Гюров в категория „Образование и културна инфраструктура“, както и районния кмет на Сердика Тодор Кръстев за „Районен кмет на годината“. Столична община получи специалната награда „Сигурност на критичната инфраструктура в общината“, която също е в ресора на Генчо Керезов и бе приета от районния кмет на „Средец“ Трайчо Трайков.

Тазгодишните носители на награди бяха поздравени от ръководителя на Асоциацията Ергин Емин. Годишните награди на Асоциацията на българските градове и райони се излъчват от осем години.Събитието се осъществя в партньорство с Фондация „ Конрад Аденауер “, УНСС и Виваком.

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »