ИнтересноМестановини

10 причини защо да посетите Турция

Турция е една от най-добрите туристически дестинации в света, която трябва да бъде в списъка на всеки един пътешественик. Има безброй причини да посетите Турция – спираща дъха природа, мечтани плажове и море, завладяваща история, архитектура, прекрасни хора и най-добрия шопинг, който може някога да направите. Би било невъзможно да изброим всички неща, които биха накарали всеки да се влюби в Турция, но нека опитаме първо с 10 причини да посетите южната ни съседка.

 

Невероятни пясъчни плажове

Турция се нарежда на трето място в света по брой плажове със Син флаг. Можете спокойно да отидете на почивка в популярните курорти на Турската Ривиера (Анталия, Алания, Кемер, Мармарис, Бодрум, Сиде) и да се насладите на красотата на природата, свежестта на планинския въздух и необикновената чистота на водата.

 

All inclusive

Именно хотелите, работещи по тази система, направиха Турция толкова популярна дестинация. Ако искате да се отпуснете на почивка и да не плащате всеки път за храна и напитки, просто изберете най-добрата дестинация за  „all inclusive“!

 

Истанбул

Истанбул е невероятен град, намиращ се на две континента. Туристи идват тук от цял ​​свят, за да се полюбуват на древни паметници, а също и да се разходят из местните ориенталски базари и да утолят жаждата си за пазаруване.

 

Полети с балони

Разбира се, говорим за Кападокия с нейните уникални пейзажи. Можете да дойдете тук за няколко дни, за да разгледате подземни градове и скални манастири, да се возите на скутери и качите на коне, да опитате местно вино и да се качите на незабравим полет с балон с горещ въздух.

 

Термалните извори на Памуккале

Басейните на Памуккале се образуват в резултат на земетресение още през 7 век сл. Хр. и оттогава са магнит за всеки, който иска да подобри здравето си. Водите на басейна помагат при лечение на сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза, ревматизъм, парализа, кожни и очни заболявания. Температурата на водата в басейните остава 36º през цялата година, така че можете да дойдете в Памуккале по всяко време.

 

Мястото за семейна почивка

Турция е рай за децата. Морето, чистите плажове, модерните аквапаркове, анимация, тематични екскурзии, – почивките в страната са направени по такъв начин, че семейната почивка да остане наистина незабравима.

 

Нощен живот

Бодрум, Мармарис и Кемер срещат купонджии от цял ​​свят с ярките си партита и дискотеки. Входът за много клубове е безплатен, така че за една нощ можете да се забавлявате в няколко заведения наведнъж и да изберете най-готиното!

 

Хамамите

За да усетите душата на Изтока, задължително трябва да посетите турската баня – хамам. Особено известен е сапунения масаж, след който умората изчезва безследно, а кожата придобива изключителна мекота и еластичност. Много хотели в Турция предлагат впечатляваща СПА програма – ще се върнете от почивката си с нова сила и в отлично настроение.

 

Турски сладки

Кой не обича ориенталски сладкиши? В Турция си струва да опитате различни сортове локум с бадеми, шам фъстък, кокос, медена баклава, фъстъци, сусам, тахан халва, нуга, шербет и други местни деликатеси.

 

Без ограничения

И да! Последното, но не по важност е, че отпаднаха всички ограничения за пътуване до Турция. Без сертификати и тестове, по самолет и автобус. Време е за мечтаната почивка!

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »