ИнтересноновиниПолезно

Добавките към някои видове бетон които ще ви осигурят още по-надежден и безопасен строеж

Едва ли има човек, който да не е чувал за бетон – най-широко използваният и известен строителен материал в света. В ежедневието си биваме заобиколени от бетон почти навсякъде – той е главният изграждащ елемент за сгради, мостове, подлези и надлези, тротоари, паркинги. Немислимо е дори да разглеждаме строителството от аспект, лишен от използването на бетонови смеси.

Различните препятствия, пред които се изправят редица строителни фирми, архитекти и строители с времето наложиха подобряване не само на самите строителни дейности и способи, но и на структурата на самите строителни материали. Както вече споменахме, употребата на бетон бива най-засилена, ето защо е естествено да предположим, че и този строителен конструкт ще се сдобие със своите нововъведения, добавки и подобрения.

В днешната статия ни се иска да ви запознаем с две добавки към бетона, които осезаемо повишават неговите издръжливост, здравина и устойчивост. През студеното и прекомерно влажно време дъждът и ниските температури често се явяват като основните врагове на бетонените конструкции. Не е изключено те значително да отслабят здравината му, което, разбира се, би довело само и единствено до сериозни проблеми в бъдеще. Бетонът „против измръзване“ съдържа специални смеси, които позволяват на конструкцията да не намали устойчивостта и здравината си, независимо на какви сурови атмосферни условия бива изложена. На места с предимно суров и мразовит климат използването на такъв тип бетон е от съществено значение – абсолютно всеки знае, че най-важното и съществено нещо при строенето на сгради или каквито и да е било конструкции е спазването на препоръки за безопасност и издигането на здания, които по никакъв начин да не застрашават живота и здравето на хората.

Водобранният бетон притежава повишена издръжливост на прекомерно влажно време. Подходящ е за строежи на места с повишена влажност на въздуха или наличието на чести валежи. Влагата действа като враг номер едно на бетона – способна е да се просмуче в него и отвътре да започне да разрушава цялостта му. Така с годините строителният материал все повече започва да губи здравината си. Предвид факта, че в много от сградите носещите колони биват бетонни, то можем да си представим колко потенциално опасни ситуации биха могли да възникнат.

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »