Интересноновини

Характеристики на SEO оптимизацията на строителни сайтове.

Тази инструкция е написана на 29/3/2021 г. и всичко, което е написано по-долу, е от значение за този период. Просто ако някой прочете тази статия още през 2021 или 2035 г., знайте, че най-вероятно много неща при популяризирането на уебсайтове вече не са от значение.

Също така искам да отбележа, че пиша тази статия специално за собственици на строителни компании, които разбират интернет маркетинга и SEO оптимизацията на основно ниво. Ще се опитам да дам обяснения.

 

Нека започнем с факта, че нишата за изграждане и ремонт на къщи е много конкурентна, особено когато става въпрос за София и Софийския регион. Голяма конкуренция се дължи на рентабилността на тази ниша, добра средна проверка и относително лесно влизане. Съответно, разходите за получаване на 1 олово (приложение) в строителната индустрия са доста големи.

Нека дефинираме какво представлява олово (приложение). Олово е просто желанието или интересът на клиента за получаване на услуги за изграждане или обновяване на къща. Потенциалните клиенти са неплатени приложения, уебсайт, социална мрежа или дори най-умният чат бот няма да може да принуди клиента да плати няколко хиляди лева  онлайн. Потенциалите трябва да бъдат обработвани от мениджърите по продажбите, условията и маркетинга на самата строителна компания (цени, условия на труд, отсрочване, промоции, допълнителни бонуси, подаръци и др.) Помагат на мениджъра да влияе на клиента.

След като въвеждането приключи, нека преминем към това, което ви е необходимо за популяризиране на строителни обекти.

Основни настройки за SEO оптимизация.

Под основна настройка на уебсайта имаме предвид класическото SEO. Нека просто го опишем като списък. Дори и да не разбирате нещо, попитайте вашия програмист или SEO оптимизатор. Ако и той не знае какво е, имаме лоши новини за вас …

Основни SEO настройки:

  • Сайтът трябва да бъде добавен към Google Webmaster;
  • Сайтът трябва да бъде добавен към конзолата за търсене на Google;
  • Уебсайтът трябва да бъде оборудван със системи за уеб анализ на Google Analytics;
  • Сайтът трябва да има карта на сайта и за предпочитане в xml и html формати;
  • Сайтът трябва да има завършен и оптимизиран файл robots.txt;
  • Сайтът трябва да бъде добавен към картата на Google My Business;
  • Сайтът трябва да бъде проверен за грешки в уеб администратора на Google;
  • Сайтът трябва да реагира на мобилни устройства (да се показва добре на мобилни устройства);
  • Сайтът трябва да бъде попълнен със заглавие и описание на всяка страница;
  • Страницата за грешка 404 трябва да бъде конфигурирана;
  • Всяка страница трябва да съдържа h1 заглавия и 1 страница трябва да има не повече от 1 h1 заглавия;
  • Alt изображенията трябва да бъдат попълнени;
  • Трябва да проверите целия сайт за неработещи връзки и ако има такива, да ги премахнете;
  • Сайтът трябва да има икона на Favicon, а за IOS трябва да има отделна икона;
  • URL адресите на сайта трябва да бъдат оптимизирани;
  • Кодът на сайта трябва да бъде проверен за валидност;

Това са основните основни настройки на сайта, ако те не са конфигурирани, тогава дори не трябва да мислите за популяризиране на вашия сайт.

Възраст на домейна при популяризиране на сайтове

Два от 3 сайта са на повече от 10 години.  Някой ще попита, какво да правим с възрастта на домейна, ако е малък? Тук идва на ум – паркиран домейн с поставяне през 301 пренасочвания, т.е. трябва да купите стар изоставен домейн, да го съживите и да залепите възрастта му за вашия домейн.

Първо, бих искал да кажа, че те далеч не са всички технически, функционални и SEO параметри, необходими за популяризиране на сайт със строителна тематика. Това е само основната им база.

Както казахме по-рано, конкуренцията в тази област е много силна и ние знаем това като никой друг, тъй като популяризираме и оптимизираме строителни портали.

Да, изискванията към строителните сайтове са много високи, но младите сайтове не трябва да се отчайват, всички тези работи за популяризиране на строителни обекти могат да бъдат извършени след няколко месеца и да започнете да популяризирате сайта, като го запълвате с проекти, текстове, купувате връзки, работите върху дизайна и структурата на сайта.

Време.

Бих искал да кажа, че можете да популяризирате строителна площадка за 1-2 месеца. Наистина искам, но да кажа, че няма да се получи. В темата има голяма конкуренция, средната проверка на даден продукт е огромна, конкурентите си дишат в гърба, търсачките се опитват да „включат“ своите услуги в резултатите от търсенето, така че най-реалистичната времева рамка да е 6 – 8 месеца. Освен това тези 6-8 месеца са много сериозна работа както от страна на промотиращата компания, така и от страна на клиента, който трябва да предостави информация за своя продукт и да помага на разработчиците по всякакъв възможен начин.

Надяваме се, че тази статия за популяризирането на сайтове на строители е била не само полезна за вас, но и интересна.

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »