Астро с Николай Видьов

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ – 30.01 – 21.02.2021

.

На 30 – ти януари, в 17:52 ч. планетата на словото, комуникацията и мисълта – Меркурий ще започне своето ретроградно движение. През целия си ретрограден период Меркурий ще се движи в знака Водолей. Този знак е приятелски настроен към най-малката планета в нашата Слънчева система. Водолеят се свързва с интелекта, новаторството, нетрадиционността, бъдещето, революционните идеи и поведение. Периодът на ретрограден Меркурий ще ни даде възможност да преосмилим и преценим правилно дали да се захванем с даден проект, дали да реализираме някаква идея, както и да помислим по-задълбочено, относно бъдещите си планове. Други важни тема през този период ще бъдат: приятелите, групите и заниманията, свързани с повече хора, обществените каузи, хуманитарността, политиката. Вероятно някои от нас ще си направят сметка и изводи, относно някои приятелства, анализирайки ситуациите и самите отношения. Знаете, че по време на ретрограден Меркурий можем да срещнем хора от миналото, с които имаме нещо недовършено или просто да се натъкнем на близки и познати, които не сме виждали отдавна.

КАКВО ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАМЕ, докато Меркурий е ретрограден:
Важно е да знаете, че до 21.02.2021 трябва да избягвате: започване на нова работа, стартиране на бизнес и нови начинания; купуване на техника, вкл. автомобили; провеждане на важни срещи и разговори, с цел големи и кардинални решения. Бъдете внимателни при пътуване и шофиране, следете пътната обстановка! Пазете вещите и документите си. Има голяма вероятност от объркване, трудности, изкривяване на информацията, проблеми с комуникацията, срив на интернет и други системи. Ако все пак имате важни преговори, презентации и работите с хора, то се подготвяйте предварително. Тръгвайте навреме за работа или ако имате важни ангажименти, защото може да се натъкнете на усложнена пътна обстановка, закъснения на масовия градски транспорт и други сходни ситуации. Периодът не е препотъчителен за екскурзии и дълги пътувания. Бъдете внимателни и с онлайн плащанията и пазаруването, тъй като са възможни грешки и загуби.
Хората, които се занимават с преподаване, ораторство, медии, търговия, IТ дейности, интернет, политика, обществени дейности и журналистика трябва да бъдат по-отговорни и усърдни в работата си, тъй като точно тези сфери се управляват от Меркурий и Водолей.

В обществен план могат да излязат стари и неразрешени в миналото проблеми, с които да се сблъскаме отново. Не е изключена ескалация и напрежение в обществото.

В здравословен аспект трябва да бъдем по-внимателни с нервната система, сухожилията, ръцете, дихателните пътища. Възможно е стари заболявания да се „обадят“ отново. Избягвайте да се подлагате на планови операции, защото след време ще се окаже, че проблемът не е бил разрешен качествено.

КАКВО МОЖЕМ ДА ПРАВИМ СПОКОЙНО, докато Меркурий е ретрограден:
Дейностите, свързани с писане, издаване на книги и други писмени материали са подходящи. Можем също да учим, преговаряме и да се явяваме на изпити. Този е период е чудесен за: анализ и равносметка; за довършване на започнали в миналото дейности и проекти; за прекъсване на отношения и връзки; за напускане на стара работа; за цялостно погасяване на кредити и въобще за приключване на каквото и да било.
По-засегнати от влиянието на ретроградния Меркурий ще бъдат – Близнаци, Дева, Лъв, Водолей. Представители на Стрелец и Риби също могат да бъдат по-податливи. Хората, които са с рожден ретрограден Меркурий няма да бъдат засегнати дотолкова. Този период е силен за тях, но все пак трябва да имат едно на ум!

Не се стряскайте, а използвайте това време ползотворно. Меркурий е малка планета и неговото влияние не може да причини нещо непоправимо, а просто да ни обърка, изнерви, а в най-лошия случай да доведе до материални загуби, поради неправилни мисъл и решения. В тези периоди е важно да си кажем: „Стоп“, за да помислим и пренаредим мислите, плановете и приоритетите си.

Желая ви спокойствие и трезва мисъл! Бъдете здрави!

Николай Видьов ✨

FB – ASTRO N

Instagram- mnastrology

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »