ИнтересноЛичностиновини

Ивка и Стамбини откровено за Mic Дроп

Първо, благодаря че приехте поканата ми за интервю. Надявам се да ви намирам в добро здраве и състояние. Как сте и къде ви сварвам?

Ива: Много се радвам, че даваме интервю точно при теб! Следя работата ти от доста време и ,честно казано, съм приятно изненадана! За сега съм здрава, да чукна на дърво и съм си вкъщи, в София.

Краси: Привет, в къщи в това шашаво време на топло.


Кажете на хората, кои са Ива и Краси. Или по-точно, кои са Ивка Бейби и Стамбини?

Ива: Ива е едно все още неориентирано момиче, на 21, тепърва запознаваща се с живота, изживяла и преживяла много неща. Като цяло се определям като позитивна личност, но изключително наивна! Една истинска везна.

Краси: Stambini е Краси и за разлика от много публични личности е един и същ човек, но с различен псевдоним.
Краси, е мечтател, супер амбициозен, забавен, истински, креативен и работохолик. И съм чисто луд.



Как се роди идеята за „КаналЪ“? Ами за „MIC Дроп“?

Ива: С Краси се познаваме може би от 2 години, запознахме се на снимачната площадка на един клип. Споделих му за една моя идея за друг проект, той каза, че я има абсолютно същата идея, и че си търси водеща. Малко по-късно се роди идеята за “MIC Дроп” , решихме да “събудим” хората от летаргията, в която бяха изпаднали след карантината. А и да имаме на какво да стъпим, при следващи проекти.

Краси: Бяхме на снимачната площадка на един клип и дочух, че Ивка коментираше, че би имала идея за предаване и аз се намесих и й предложих да се колаборираме и така до ден днешен.



Как гледате на това, че родни телевизии направиха като вашите репортажи в „КаналЪ“?

Ива: Ние знаем, че не сме открили “топлата вода”. Като цяло, нека си признаем, че първа беше Мария Силвестър (от която аз често се вдъхновявам), след това Дани Петканов, Пополина вокс и т.н. Когато ние се появихме, нямаше такова предаване от няколко години. Като цяло, мен ме радва, че имаме конкуренция, защото без конкуренция – няма градация. Подкрепям “маскирания репортер” и доста често се радвам на това, което прави. Разбира се, не ми е приятно, когато видя някоя наша тема да се разработва, но уви това е живота!

Краси: Позитивно и нахъсващо. Не сме открили топлата вода, но за сметка на това сме си индивидуални и сме разчупили формата по наш си начин. В интерес на истината, отдавна липсваше такъв тип репортажи и след нас, както се казва повлякохме крак, започнаха да излзат един след друг. Не съм от скормните и мога гордо да заявя, че нашето си най-хубаво.




След успеха на 12-те епизода на Сезон 1 на „МIC Дроп“, могат ли феновете да очакват и сезон 2?

Ива: Да, със сигурност, сезон 2 се надявам да бъде по-успешен от сезон 1, нека да следят „каналЪ“.


Краси: Разбира се.



Попречиха ли противоепидемичните мерки на снимачният процес?

Ива: От части – да, хората бяха в много трудно положение и не им беше до нашите въпроси, но като цяло мисля, че имаме малък принос за по-доброто настроение на хората, които ни гледат.

Краси: Не в никакъв случай! Имахме късмета да попадаме на готини и освободени хора извън кутията и в комбинация с нашия екип се случват нещата.



Докато сме на темата.. Какво е мнението ви за COVID-19 пандемията, мерките и ваксините?

Ива: Лично аз мисля, че ковид кризата не е случайна. Но тепърва предстои да разберем какво всъщност се случва. Не подкрепям затварянето на цели браншове. Относно ваксините – не съм много сигурна дали бих искала да си я сложа.

Краси: Дълго е за обяснение и както би казала Ивка „чувал съм, но няма“ и не бих се ваксинирал с нещо което не знам какво съдържа. Всички тараба да го преболедуват, вкъщи се изнежваме и ставаме още по-уязвими към всякакви сродни на „ковид“ вируси от различен тип и характер. На принципа на естествения подбор.


Предстоят ли нови неща в „КаналЪ“, освен „МIC Дроп„?

Ива: За сега Mic Дроп ни е на преден план, ще видим по-нататък как ще се развият нещата.

Краси: За сега основен приоритет ни е MIC ДРОП (Майк Дроп). Живот и здраве за вбъдеще, защо не.



Признайте, какво получихте – повече хейт или положителни отзиви за „МIC Дроп„?

Ива: Ами и от двете по равно, като че ли. Може да сме прекалено скандални за някоя част от аудиторията, но много хора, наистина много хора ни пишат положителни неща, а това много ме радва.

Краси: Повече положителни отзиви и щипка хейт. (смее се)



Колко време отнема да се заснеме един епизод на „МIC Дроп“?


Ива: Според зависи, между 3,4,5 часа. Зависи къде снимаме, каква е темата. Например, в Пловдив снимахме над 5 часа. Ние се забавляваме по време на снимки така, че времето лети.

Краси: Зависи от темата, времето и града. Средно между 2-5 часа.


Различава си се образа на Ивка Бейбе от личността Ива, както и този на Стамбини от Краси?


Ива: Когато съм си в нас съм Ива, а Ива е доста по – несигурна. Старая се да държа лудостта си за предаването. (смее се). Не, няма особено голяма разлика, може би само тази, че Ива понякога е тъжна и не чак толкова весело.


Краси: Stambini и Краси е един и същ човек. Нямам образ „за пред хората“.



Как реагираха близките ви на идеята?

Ива: Аз бях казала само на човека до мен и на майка ми. И двамата ме подкрепиха, но бяха малко изплашени, мислеха, че няма да се справя.

Краси: Кефят се! (усмихва се)


Вярвате ли в любовта? Ами в истинското приятелство?

Ива: Да, вярвам в любовта, и мисля че любовта е едно от най-хубавите неща в живота! А относно приятелството – мисля че да, не съм на 100% сигурна.

Краси: Да, на квадрат!

Има ли нещо, което никога не бихте направили?

Ива: Да, да нараня майка ми.

Краси: Не, живота е един за да се ограничаваме и възпираме.


Как така, Ивка Бейби успява да е винаги стилна в „МIC Дроп“? Това на личен усет за мода ли се дължи или прибягва до услугите на дизайнер?

Ива: Благодаря ти! Дължи се изцяло на усета на Димитър Комунов! Който,между другото е и причината да се свържем с нашите партньори. С него много се разбираме и изключително бързо подбираме аутфит. Обичам работата с него!

Краси: Разчитаме на Димитър Комунов. Страхотен е!

Много ви благодаря за страхотното интервю. Искам да ви пожелая да бъдете здрави и много да ни радвате. Какво си пожелавате и какво ще пожелаете на нашите читатели?

Ива: Благодарим ти! На теб и на читателите пожелавам да бъдат здрави и да се усмихват на живота! И да гледат “Mic Дроп”, разбира се!

Краси: И аз благодаря за чудесните въпроси. Пожелавам на вашите читатели да са здрави и както се казва – имаш ли здраве имаш всичко. До нови срещи.

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »