Музикановини

Роксана: Скоро ще има подробности относно моят календар

Срещаме Ви с една от най-талантливите и обичани певици от България, а именно Роксана. През изминалият месец, Балканите не спират да говорят за нея и да проявяват интерес. Какво сподели тя пред мен – четете тук.

 

 

 

 

 

Роксана, здравей. На първо място искам да те поздравя за ударната 2020-та година. За мнозина тя бе една от най-ужасните, но за теб, тя бе една от най-успешните.

– Здравей, благодаря ти за поканата. Да, наистина 2020-та година за мен беше доста успешна. Явно сега е било времето да ми се случат нещата.

Всъщност, още през 2019-та година, ти прикова вниманието към себе си с проекта си „Спомени“. Дори именно тя спечели „Балада на годината“ на наградите на „FolkPlus“.

– Ах, тези „Спомени“.. Много се харесва, наистина. Получих много поставения както от мой колеги от България, така и от Балканите. Феновете също много я харесват, обичат я. Това може само да ме радва. Може да прозвучи нескромно, но наистина „Спомени“ е един от най-големите хитове през последните години.

Как си обясняваш факта, че сръбските медии гърмят с теб и с твоето име, а в България медиите си мълчат?

– Наистина е така! Преди малко, дадох поредното си интервю за сръбски медии, които са много впечатлени и заинтересовани от мен. Колкото до това че медиите в България мълчат, не си го обяснявам.

Ти сподели с всичките си почитатели, че си сбъднала една своя мечта.. Може ли да споделиш коя беше тя?

– Да, сбъднах още една своя мечта. За мен бе огромна чест и удоволствие да пея на сцената на GRAND. Именно там, заедно с Ваня Лакатош изпяхме „Kazna“ в предаването „GRAND PARADA“.

Малко след дуета с Ваня Лакатош, ти представи и един много ударен проект „Кралица“. Радва ли те успеха на парчето и очакваше ли го?

– Разбира се че ме радва. Видеоклипът в официалния ми YouTube канал има над 2 500 000 гледания, а самото аудио – има над 1 000 000 преглеждания в YouTube. В социалната мрежа TikTok, момчета и момичета си правят клипчета на „Кралица“ и го превърнаха в тренд.

Тъй като „Кралица“ се радва на голям успех, обмисляла ли си да я представиш и на друг език?

– Интересен въпрос. Имаме идея да я запишем на сръбски, дори мога да кажа че се работи по този въпрос. Радвам се че хората харесват проекта.

Нека да кажем, че „Кралица“ беше част от твоят Новогодишен концерт, който направи своята премиера в YouTube и също се радва на голям успех.

– Благодаря ти, така е. Новогодишният ми концерт трябваше да направи премиера доста по-рано, още на 25-ти декември, но технически нещо не беше наред и направи премиерата си в новогодишната нощ. Може би така беше по-добре. В концерта, участие взеха Деми Демиров, Пайчос Груп и Джамбо Агушеви Орчестра. Заедно, ние направихме нещо което да стопли сърцата на феновете.

Какво могат да очакват почитателите ти от теб?

– Съвсем скоро, предстои да излезе новият му албум, който ще носи заглавието „Кралица“. Почти сме готови с него и нямам търпение да ви го представя. Разбира се, работя и по много проекти. Един от тях е дуетът ми със Силви Димитров – победителят от конкурса, който направих миналата година, а именно „Пей с мен“. Работи се по проекта, но е трудно, защото Силви е в чужбина. По музиката работи Александър Асенов, а Петя Радева ни пише текста. Парчето е бързо и е много закачливо. Мисля че ще се хареса на много хора, защото много от тях ще се познаят в текста. Подготвям и една уникална балада, на която Мариета Ангелова пише текста.

Любопитен факт е, че твоят син, Даниел Димитров, работи като композитор и феновете се питат, дали няма да чуят твоя песен по негова музика и аранжимент.

– Той се старае много, но всякаш се притеснява от мен. Иска да ми представи най-доброто. Има няколко парчета, по които работим.

Неотдавна, в социалните ти мрежи бе анонсиран твой календар, а феновете се питат как могат да се сдобият с него.

– Наистина, много въпроси има относно календара.. Скоро ще обявим как можете да се сдобиете с него. Следете Facebook страницата и Instagram профила ми.

Роксана, благодаря ти за отделеното време. Пожелавам ти да бъдеш здрава и нямам търпение за албума.

– Аз също благодаря за интереса и се надявам скоро да има разхлабване на противоепидемични мерки, защото много ми липсва да хвана микрофона и да пея пред публика!

 

 

 

 

 

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »