ЛичностиМузикановини

Лили Друмева пусна нов сингъл „Runaway man”

Българската кънтри певица записа още една нова авторска песен по време на пандемията. „Runaway man” е трети сингъл от предстоящия нов албум на Лили Друмева, който се очаква да излезе в края на 2021 година.

Колекцията се състои изцяло от нейни авторски песни, както и няколко песни на чуждестранни автори-изпълнители от Румъния и други страни. След първата авторска песен, „Искам да се събудя с теб“, която звуча многократно в българския ефир, кънтри певицата пусна и две песни на английски – “I don’t know what to do” и току-що записаната „Runaway man”.

Продукцията е отново дело на познатия екип – Стамен Янев, звукозапис, микс и мастъринг, автор на текста, музиката и аранжимента е Лили Друмева, а специалните гости са Михал Барок, мандолина (Словакия) и Пепа Малина – цигулка (Чехия). Акустичните китари са изсвирени от Лили. Звукът е минималистичен, като на преден план е лийд вокалът и историята в песента. В момента певицата работи върху видео клип, който ще бъде пуснат през януари. Повече информация на https://lillydrumeva.net

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на единадесет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейски артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »