Музика

Роксана: Хората които обиждат и завиждат са нещастни хора за които няма спасение (ИНТЕРВЮ)

Скъпи приятели, за мен е удоволствие наш гост в това интервю да е една истинска певица, която няма нужда от много представяне. Тя е красива, тя е талантлива! Тя е  „Гласът на България“ – вашата и наша любима Роксана. 

– Благодаря много, благодаря за това дивно представяне.  Радвам се ,че днес съм тук и точно със Вас и дано да мога да пренеса тази красива емоция, която усещам и на вашите читатели. 

И ние Ви благодарим Роксана, че намерихте време за нас, въпреки ситуацията с COVID-19, в която се намираме и многото ангажименти които имате. Знаем че сте подготвили новогодишен  концерт за свойте фенове, заснехте и видеоклип към сръбската версия на „Спомени“ – „Казна“, излезе „Кралица“,  която впечетли публиката. Благодарим Ви наистина за отделеното време.

– Е как не, аз винаги за приятели намирам и имам време. Като казвам приятели нямам в предвид ,че си пием кафето заедно, а в смисъл такъв за онези медии и журналисти които са обективни, професионалисти, квалитетни и независими. Разбира се че ще намеря време, а Вие сте такива! В днешно време такива медии са страшно малко и аз не бих си позволила да ги пренебрегна!

Скоро гледах различни видеа от вашият самостоятелен концерт в Турция.  Там пеете пред 10 хиляди души публика и въпросът ми е, какво е чувство в една друга държава да пеете пред толкова много хора? А те да пеят с Вас и да вщВи подарят толкова много любов? Това е голямо постижение в кариерата Ви, достойно за уважение .

– Това, това е нещо незабравимо!  Аз пред теб немога да играя и ще бъда честна. На този концерт пях като звяр ,три часа на живо с оркестър и знаеш ли, можех още. Можех, защото публиката ме заливаше всяка една секунда с много любов и енергия. Те пееха заедно с мен през цялото време, дори на моменти млъквах, за да пеят те, а това което чувах е магия! Магията на хиляди  гласове, която не може да се опише с думи. Това е най-голямата награда, която нито една статуетка не може да замени, още повече когато не си в твоята държава.
Знаеш ли, аз не се лаская от това ,че ми казваш ,че е голямо постижение. Естествено, радвам се да го чуя и Ви благодаря, но аз това изживявам като едно фантастично приятелство с моята публика. Защото мойте фенове са мой приятели и ме обичат безрезервно.

В нашата официална страница и на пощата на сайта ни  Bgvipnews.eu  пристигнаха много въпроси към вас .Първият въпрос е къде се чувствате най добре да живеете в София или Кнежа?

– На първият въпрос отговарям веднага!  На мен ми е хубаво в Кнежа, защото там е моето семейство, там са децата ми и това е първото и основно нещо за мен, въобще не включвам факта, че това е моят роден град, където съм отгледана и пораснала. Ако децата ми не бяха там, за мен това не би имало значение! На мен не ми трябва красив живот, далеч от мойте деца .
Има и една друга причина, там в Кнежа имам свобода, чувствам се наистина свободна. Там не трябва на всяка цена да съм нагримирана, да мисля с какво ще съм облечена, мога да ходя пеша  из града спокойно и сама където искам и не се притеснявам от никой и нищо, защото тези хора там познават Тони, Антоанета един цял живот, а с Роксана се гордеят и никога не биха ми навредили.
Не казвам, че това не мога в София,
всички хора са невероятно мили към мен. В никакъв случай не казвам че бягам от тях, да не ме разбере някой погрешно. Когато се появя някъде, заставам, снимаме се, давам автографи, говорим си и ми е много, много приятно!  Обаче както казах, нямам тази свобода, защото няма шанс да не бъда разпозната, а аз малко не съм от тези който обичат всеки ден и всеки момент да са център на вниманието.  Не съм такъв тип човек, има други които обичат и дори се разхождат само заради това, да бъдат видяни, но аз не съм такава. Това имам в предвид като казвам ,че избирам Кнежа, но иначе аз обичам много държавата си и София. Тя е част от моята земя и лице на България. Каквото и да правя свързано с кариерата ми, започва и свършва в София.

Страхотно! Някой от вашите почитатели питат коя е вашата любима песен от вашите ?

– Аз обичам всичките си песни, защото са ми донесли онова, което никога немога да си платя и купя, именно любов! Представете си толкова много хора и всеки един от тях има своята любима песен и заради тази песен, обича мен! Ето, само заради тази любов, аз обичам всичките си песни!
Ако трябва да бъда обективна, а аз искам да съ, най-любимата ми песен е „За всеки има ангел“ защото е написана за мама  и съм я посветила на моята майка. Тази песен е страшно емоционална, защото и аз така съм се усещала, защото е автобографична, много лична и е белязала  моята кариера! Това от друга страна далеч неозначава че харесвам всичките си песни, не съм накакъв нарцис да казвам, че всичко което правя е супер и така нататък, дори има песни който просто с времето съм разбрала, че не са моя стил и не бих направила отново.  Въпреки това, случвало се е , аз де не си харесвам песен ,но феновете ми я харесват и тогава няма вариант тя да не е част от репертоара ми, защото ако не я изпея, означава да лиша нечие сърце от усмивка, а аз не бих искала да разочаровам нито един мой почитател и след време, самата аз се влюбвам в тази песен.

Твойте деца са познати на публиката, не си от звездите които крият децата си . Плюс или минус е това?

– Да, не крия децата си, прав си, просто не виждам смисъл от това . Естествено, не ги и насилвам да се показват публично, но децата ми вървят по моя път или поне по пътя на музиката и едва ли някой може да им покаже по-добре от мен и пътеката и вратата към голямата сцена.
Големият ми син, Даниел, е вече на 18 години, завърши средно музикално училище, но неиска да продължи да учи по-нататък. Свири прекрасно на клавир и пиано, направихме му студио и освен като добър млад музикант, вече се развива и като млад композитор. Изненадва ме всеки ден с някоя красива мелодия,  дори вече прави песни и на мой колеги.  Заради този факт, няма как той да не е публична личност. Малкият ми син, Александър, е само на 3 години и цял ден надува един тромпет, а неговия любим герой не е Мечо Пух, а Джамбо Агушев! Аз много се ядосвам, защото искам поне той да ме наследи като певец, но каквото е писано това ще стане. Въпреки всичко, аз за всеки случай му купих микрофон и в последно време, забелязвам че му обръща повече внимание и това ме прави много щастлива. Брат ми Радослав е музикант и певец,  баща ми е музикант и певец, аз съм певица – то е вродено в гена им да изпитват такава  любов към музиката. Всичко което правят децата ми и там където се показват децата ми, става само защото те искат и имат такова желание. Дори снимките които качвам в страницата си и най-вече с големият ми син, първо го питам дали може, дали се харесва на определената снимка и тогава я качвам. Та на въпроса дали е плюс или минус, за моите деца е плюс,  защото вървят по моите стъпки и докато ме има, каквото мога да направя за тях, ще го направя! Имам много добри и нормални деца и за мен е винаги скъп комплимент когато някой ми каже „Имате прекрасни, добри деца!“

Един друг интересен въпрос който вълнува вашите фенове.
Как се почувствахте, когато Преслава и Софи Маринова сложиха на сторитата си във всички социални мрежи, вашата песен „Казна“ с Ваня Лакатош  ?

– Сега като ме питаш и се вълнувам и настръхвам отново!  Страшно много съм се разчувствала! По същият начин са реагирали емоционално феновете и на трите ни, защото тези отношения в нашият бранш и в България, са непознати. Както и вчера, когато поздравих Деси Слава за новата ѝ песен и тя ми благодари и  поздрави и мен.
Всъщност, с  Деси Слава никога не сме общували. Може би само „Здравей!“ и „Здрасти!“ – някъде където сме се засичали, но съм възхитена от нейният проект и така го усетих. Усетих, че имам нужда да я поздравя за тази песен и го направих! После тя ми върна поздрава и това е мисля пътя ни една към друга.  Всяка има своя стил, фенове и няма от какво да се притеснява, дори напротив , когато обеденим тази любов мисля че, печелим и ние и публиката ни, защото по  този начин, възпитаваме уважение във феновете си. Учим ги да не ни възприемат като конкуренция или като врагове, а като добри изпълнители, може би дори приятели или просто колеги, които стоят красиво един до друг.
Със Софи Маринова, мога да кажа съм била по-близка през годините. Знаете, тя е моята любима певица, после беше моя кума. Записахме дует заедно, но преди всичко е моя приятелка и човек,  който много обичам! С Преслава винаги сме имали и сме били в чудесни отношения, не се срещаме всеки ден, не си звъним през половин час, но когато се видим ни е приятно една с друга и винаги има какво да си кажем. Сега е момента да ѝ благодаря, че се включи абсолютно веднага и с много желание  в моята песен „Нека ме боли“. Определено съм изненадана и от двете много приятно и няма да крия, че ме направиха много щастлива!  След това прочетох и коментарите на публиката и там нямаше нито един лош отзив, всички ни се радваха и поздравяваха за добрите отношения една към друга.

 https://youtu.be/GH8tQng6qgI

Да разбирам ли ,че вие мислите, че  може да има истинското приятелство на голяма сцена?

– Разбира се, че е възможно! Говоря лично за мен и аз нямам проблем да бъда приятел с който и да е колега, стига и той да ме усеща така и да има добри намерения към мен. От друга страна, какво значи да сме добри приятели?   Не можеш да си със всички един и същ,  дори в семейството си имаш любим човек. В смисъл такъв, обичаш всички, но с един от тях имаш една идея по-силна и специална връзка. Каквато имам аз с моя баща! Той е моят най-добър приятел в живота. А на вън, някой път е достатъчно да има едно взаимно уважение,  да няма омраза и лицемерие, това също бих признала за приятелство. Аз нямам нужда някой да ме хвали всяка минута, да ми прави подаръци, да ми помага в живота,  да ми дава нещо, за да е мой приятел.  Не, аз нямам потребност от такива отношения. Притесняват ме  хора, които докато се смеем заедно, ми подлагат крак. Хора, който използват други хора, за да ме обидят, а пред мен го играят на близки. Ето това е нещо грозно и нещо, от което ме боли наистина. Защото аз на никой не съм причинила в живота си нещо лошо. Аз като певица, никога не бих позволила пред мен да се плюе с или без основание моя колежка, та дори и тя да не е моя приятелка. За съжаление обаче ги има и такива.
Тези които действат по този начин, бих ги определила като евтини душици,  жълти стотинки или някакви хора без цел и посока, на които им е крив целият свят за тяхната некадърност и неуспех. 
Щаслива съм обаче, че има такива колеги, които мислят като мен. Колеги, които работят почтено, борят се истински, защото няма да се лъжем, живеем в много трудни времена за музиката и не ни остава друго освен да бъдем хора и да си помагаме! Ето за това се възхищавам на онези колеги, които въпреки трудното време в което живеем, не са превърнали себе си в егоисти. Много от мойте фенове и колеги са ми казвали, че съм останала толкова нормална, че чак не е нормално! Това ми е много сладко и искрено! Аз мисля за себе си само това, че съм един обикновен човек, който обича музиката много и много хора обичат неговата музика!
Никога не съм се определяла като звезда и мисля че всяка звезда, не трябва да гледа на себе си като такава!

Все пак има много суета на сцената ,така ли да те разбирам?

– Има, незнам защо, аз това неразбирам, не печелят нищо. 
Тези всичките, които са били против мен, пробвали са всякак и много пъти с нож в гърба, но единствено са изгубили време и нерви, защото какво ли не направиха и аз отново съм тук! Има ме! Има я Роксана!  Така постъпват тези хора, който съсипват собственият си живот сами и търсят виновни. Хора който обиждат, завиждат и ревнуват – това са нещастни хора, за които няма спасение!  Моят глас, талант и любовта на хората към мен, те са дар от Бога и никой не може да ми ги отнеме! Никой не може да ми забрани да бъда на голямата сцена, че даже и тези с най-великия екип .
Ето ме такава, каквато ме виждаш – една малка Роксана, която няма никой зад себе си! И наистина нямам и всички знаят, че нямам.  Обаче аз имам една армия фенове и това е моята сила. Тях не може никой да ми вземе, тях не може никой да купи и тях не може никой да ми забрани!

Какво мислиш за новите имена в жанра?Ще оцелее ли фолка?

– Ще оцелее много ясно и как не, това е най-обичаната и слушана музика в България, Европа и на Балканите. 
Какво да мисля за новите имена, ами те са страхотни! Има невероятни таланти между тях.
Меди е супер, Тони Джи, Александър  Робов, Денис Теофиков , Емрах Стораро, Адам – просто са страхотни!  От нежната част съм впечатлена от новият проект на Цветина „Нарцис“, Лидия, Десита, Данна и така нататък и си мисля, че тепърва ще се наслаждаваме на нови лица и талантливи  гласове в жанра.

Кое е Вашето най-голямо притеснение в  живота ?

– Знаеш ли какво, аз днес съм много искрена и попринцип съм много отворена, въобще пред медиите и когато ми взимат интервю! Това от една страна е много хубаво и хората го уважават, но от друга страна не е много добре за самата мен .
Аз немога да играя,  дори не мога да скрия някакви неща, защото съм много емоционална и всички думи някой път ми излизат ей така, импулсивно и спонтанно. 

Извинете ме, но ще Ви прекъсна, мисля, че хората затова ви обичат толкова ?

– Дай Боже да е така и да съм наградена за тази своя искреност! Защото наистина –  няма театър и фалшиви истории в моите  интервюта. Дори след това интервю, аз ще се питам, дали не съм била прекалено искрена..  Това ми се е случвало и друг път .
Да не си помислите, че съм глупава! Не, въобще не съм глупава, нито пък съм страхлива – аз съм мъжко момиче и умея да заставам зад думите и делата си!
Знаеш ли кога е било най голямото ми притеснение? Сега ти казвам веднага.  Давала съм интервю за една голяма медия, пред една голяма журналистка.  Говорила съм страшно много тогава, както сега и след това съжалих, че съм била толкова истинска и искрена. 
Обадих се в тази медия и помолих това интервю да не излиза в ефира или поне неговата втора част. Неможех да оставя това тогава да излезе! Не съм излъгала за  нищо тогава, говорила съм само истината, но бях много наранена и тъжна. Докато съм приказвала,  през цялото време съм плакала, те имат и запис от това мое интервю преди цели пет години! Помолих ги да не излиза, казах им , че съм тяхна длъжница и ще се реванширам с някое друго интересно интервю. 
Те ме уважиха и не излъчиха интервюто  и до днес! Благодаря им от сърце, те знаят кои са .
За това аз продължавам да вярвам на медиите,  да уважавам тяхната работа, защото в тези среди има невероятни  професионалисти и преди всичко невероятни хора, без значение че съществуват и онези другите, които живеят оцапани жълто. 
Казаха ми „Рокси, не се притеснявай! Виждаме колко си тъжна и няма да пуснем това интервю!“. 

Роксана, Вие сте вече 10 години на сцена и нямате нито един скандал.. Как успяхте да се съхраните?

– Знам ли, това съм аз. Задавали са ми въпрос как съм успяла. И тогава и сега ще отговоря, че не съм полагала никакви усилия, още по-малко да ми е било тежко. Защото аз съм такава личност! Не съм скандална, не съм конфликтна, възпитана съм и мисля, че заради тези мой качества, е така. Можеш да питаш свой колеги, дори такива, който ме харесват и тези който не ме харесват, че аз нямам нито един скандал за десет  години на сцена! Освен всички измислици, на онези оцапаните.

Роксана разкажете ни за новогодишнят Ви концерт, на който вашите фенове ще могат да се насладят след броени часове, а именно на 31-ви декември от 20:00 часа?

– Този концерт е само за моята публика и съм го направила с цялата си любов, за да ги зарадвам в новогодишната нощ. 
Ще издам само, че не пея песни само от моя репертоар, а пея песни, които са любими на мен и моите почитатели ! С мен, на сцената блестят Пайчос Груп и Джамбо Агушеви Орчестра, Деми Демиров, Алберто Кинг и моят син Даниел Димитров.  Благодаря за невероятният  декор на Костадинка Гатев, благодаря  за невероятният звук, за който се погрижи  големия тон режисьор Антоан Хадад. Благодаря и за прекрасните тоалети на София Борисова и „Романтика Фешън“.  Благодаря също и на режисьора Йордан Петков.
Концерта ще се излъчи в моят YouTube, канал Roksana Music Channel от 20:00 ч. на 31-ви декември 2020.
Благодаря ви ,че само за седмица превърнахте моята “ Кралица “ в тотален хит  ,а “ Казна „, дуета ми с Ваня Лакатош,  поставихте в центъра на сърцата си .

Пожелайте нещо на всички хора!

–  Желая Ви да бъдете живи и здрави, благословени и много щастливи!  Весело посрещане на Новата 2021-ва година.  Обичам ви! Завинаги ваша, Роксана!  

Източник: Уебсайта www.bgvipnews.eu, интервю на Петър Ангелов

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »