новиниХрана

Нудълс за дълголетие

Чували си те за нудълс за дълголетие? Това е едно от любимите ястия, които се предлагат в Китай. Според китайците, оризовите спагети символизират, а и спомагат дългият живот на хората.

Смята се, че нудълсите за дълголетие произхождат от китайската династия Танг (около 617 г. сл. Н. Е.). В Стихотворение, написано от Liu Yiuxi, ода за новородено дете, се споменава за трапезата и наличието на това ястие. 

Друга история, свързана с тези спагети, ни връща към император Вуди от династията Хан. Императорът се пошегувал, че хората с повече пространство между основата на носа и горната устна могат да ядат по-дълги спагети и следователно ще живеят по-дълго. Темата за дълголетието е често срещана в китайската култура, особено в даоистката философия. В крайна сметка, животът дълго време ви позволява да придобиете повече мъдрост и просперитет!

Нудълсите никога не трябва да се режат, споделят от foodpanda. Спагетите за дълголетие са с различна дължина, но суеверията казват, че отрязването на всяка спагета може да доведе до по-кратък живот. 

Как да направя от тази специална храна? Гответе нудълсите за дълголетие по същия начин, по който обикновено приготвяте ястия с паста. Те могат да се сервират с различни зеленчуци, сосове, меса или риба. Тайната на страхотния вкус е, че те трябва да се сервират пресни. Яжте оризовите спагети с помощта на клечки, независимо дали вечеряте навън или пирувате у дома. Това е чудесна и символична храна за тържества ирождени дни!

Снимка: Kulinaria.bg

Петър Ангелов

Петър Ангелов е собственик на сайта HotPressBG и е редактор в редица онлайн медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »