Личности

Роксана Кирилова рисува с Иван Яхнаджиев в подкрепа на българската култура (СНИМКИ)

Мисис България Роксана Кирилова се включи и инициатива в подкрепа на българската култура по покана на именития ни художник Иван Яхнаджиев.

Рокси и синът й Марк – ученик в Националния учебен комплекс по култура-Горна баня (Италиански лицей),станаха част от  street performance на площад „Света Неделя“в столицата.

Идеята на организаторите бе да покажат съпричастност към българската култура, да поставят  началото на една традиция на културни мероприятия на ул. Съборна, която заслужава да стане средище на културата и на бизнеса в същото време.

„За мен бе изключителна чест да се включа в това събитие. В днешния материален свят сякаш забравяме за потребностите на душата си, които може да ни даде само културата. Имам лични наблюдения как и какво се случва в културата на България, затова искам да дам своя принос нещата да се променят към по добро. Освен това всеки творец от различните сфери на изкуството да получи възможност за изява и да бъде оценен подобаващо – морално и финансово“. сподели Роксана Кирилова.

Тя е убедена, че именно културата може да ни направи и да ни обедини в името на красотата и бъдещето на децата ни.

Заедно с красавицата и нейния син в инициативата се включиха много популярни личности сред които актьорите Кирил Ефремов , Виктор Калев , Ненчо Илчев и Нели Петкова, рок групите „Тангра“ и Д2. Художникът Иван Янаджиев рисува със софиянци и техните деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »